onsdag den 11. november 2009

Velbjergede og fede

Det har sikkert virket med de små hints .... Alle I velbårne, tag Jer sammen!!

7 kommentarer:

d sagde ...

Det er også dejligt at se, at en del af folkestyrets præmisse er, at man må skose dem, der har magten. Satire er vigtit. Meget.

mjø ;o) sagde ...

Og når man tænker på, at det er 90 år siden den famøse blomsterranke i Vandrehallen blev til, og tænkt over - så kan man jo næstefter spørge sig selv, om vi da virkeligt ikke er kommet videre på de knapt 100 år...
Magten skal skoses, magten skal udfordres, magten skal ikke tro den besidder den eneste rigtige sandhed...

d sagde ...

Nemlig. Men jeg tror ikke, der er så meget nyt under solen. Magt har altid opført sig på en bestemt facon - det er bare dejligt at se, at kunsten og kunstneren som en 'hund der gør i hjørnet' fik lov til at være en del af den demokratiske scene i den der blomsterranke. Jeg ved ikke, om man kan forestille sig en kunstnerrolle i dag, der gør det der - skoser. Satiren har, hvis man fraregner Jan Gintberg og den slags, trange kår. Vi vil hellere se Linda P. klæde sig ud som folk i Sydhavnen :) Det er meget sjovt, men der er ikke meget magtudfordring i det.

mjø ;o) sagde ...

Blæksprutten og Svikmøllen - mere af den slags... Jeg synes nu Linda P. ude i Sydhavnen, og "Piger på Prøveløsladelse" er skræmmende satire... Men du har nok ret i, at det ikke udfordrer magtens tinde, endsige Det tredie Christiansborg!

d sagde ...

Jeg synes også "Piger på prøveløsladelse" og den slags er sjovt og satirisk skildrer "en anden side af Danmark end magtens" - men vi griner jo ikke kun med socialgruppe 5, vi griner også meget AD dem. Jeg tror, jeg savner sådan en direkte, spids, retorisk, skarp, kritisk stemme, der går direkte efter målet. Vi har ikke så meget af det. Jan Gintberg synes jeg kan, men han fik vist talentet snittet i stykker af Lone H i Smagsdommerne engang, hvilket er en af mange ting jeg ikke forstår, dels er han min granfætter og blodets bånd, du ved, men dels synes jeg også han har noget af det mod til at tale tydeligt og direkte mod Christiansborg, som satiren savner i dag.

mjø ;o) sagde ...

Jan Gintberg er min favorit udi standup. Jeg har en gang hørt Mick Øgenavn, etellerandet, han er vældig in i tiden, - jeg syntes, han var en dør! Gintberg og Casper Kristensen (eller er det omvendt: Kasper Christensen)fik mit hjerte da de i sin tid (forrige århundrede) stod på fjerde sal ude i DR og råbte ud af vinduerne - Tale til Nationen - uovertruffent!

d sagde ...

Talen til nationen var genial. ÆREDE MEDBORGERE! Det var enestående god satire. Skarpt, direkte, sprogbevidst og fandenivoldsk. Ikke så meget postmoderne formfnidder og stillen sig an - bare tænderne direkte i lårmusklen, grrrrrr. Loved it.