fredag den 2. september 2011

Videre, videre

Nu er det to døgn siden, jeg første gang stod med Fællesspisning i min hånd. Jeg har siddet en del med den, og sågar haft den med i min taske, så jeg kunne vise den frem, når jeg kom omkring i landskabet... (hvor dum har man lov at være?) Det har helt sikkert givet anledning til hævede bryn forskellige steder, men jeg er ligeglad. Jeg er nemlig godt og grundigt stolt af, at det endnu en gang er lykkedes mig at gøre en bog færdig. Det er faktisk voksenbog nummer fire på 5 år. Dertil skal lægges fem børnebøger.
NU er jeg imidlertid kommet til et sted, hvor jeg ikke er helt sikker på, at jeg kommer til at gå den rigtige vej. "Bondefanget" er udsolgt fra forlaget (jeg købte selv de sidste 50 stk) - og jeg er faktisk begyndt at skrive på fortsættelsen.
Desuden har jeg i flere måneder læst i gamle bøger og søgt oplysninger, der kan klæde mig på, så jeg kan komme i gang med historien om Rasmus Hjorddreng på Kjeldgård anno 1534. Mit forlag siger, at jeg skal skrive historien om Skipper Clement og Rasmus. Det har været undervejs længe og jeg har hørt forlaget sige det samme i årevis. Omvendt - så har jeg ikke nær så meget arbejde ud af at skrive fortsættelsen til Bondefanget, den skal sådan set bare skrives ned, redigeres, rettes og udgives...

I går afleverede jeg elektronisk en ansøgning til Statens Kunstfond. Jeg fik, fordi de ber om det, lavet en synopsis og en tidsplan for Mørkets Skipper, arbejdstitlen, og jeg har forbløffende meget lyst til at leve, som de gjorde i slutningen af middelalderen, bare for at prøve. I weekenden er der flere markeder, rundt omkring, og jeg tror, jeg skal til Spøttrup Borg og opleve levendegørelsen dér. Desuden er der Hestenes dag på Skive Trav, hvor en hel del islændere kommer og viser deres fortræffeligheder - dét kunne også være historisk interessant! I uge 37 har jeg fået lov at komme med Bent ud at sejle i træskib, til Træskibssejladsen Limfjorden Rundt 2011. Jeg skal suge til mig af dufte, vand og lyde på en gammel træskude, så jeg véd, hvad man i 1500-tallet kunne udsættes for på fjorden.
Jeg researcher til Mørkets Skipper på mange fronter - men hvad skal jeg gøre? Hvad skal jeg give mig i kast med? Hvad skal jeg satse på? Nutid eller datid? Og hvem skal jeg spørge - hvem kan rådgive mig?

Ingen kommentarer: