tirsdag den 18. september 2012

Min far er i marken

Sådan lød det fra 5 eller måske 6 af de 30 elever på EUX-linien, da vi i aftes var til forældrearrangement på Viborg Gymnasium og HF. De hedder 1.l. L for landbrug.
Og de skulle hver især præsentere sig for hinanden og lærerne og os forældre, og det lød cirka sådan her:
"Jeg hedder ... jeg kommer fra ...... jeg har taget min mor ......  og min far ............... med. Vi har landbrug med ............"
Variationen: "og min far er i marken" har de garanteret aldrig før hørt på Viborg Gymnasium. Men der var blandt de fremmødte 30 mødre og 24 fædre kun forståelse at spore. Lærerne så lidt rådvilde ud, indtil det gik op for dem, at nååårh, ja, dette er en landbrugsklasse...
Drengebarnet virker vældigt tilfreds med kombinationen Landbrugsskole/Gymnasium, og lærerne har en udfordring i, at få gjort undervisningen så virkelighedsnær som muligt. Kemi er f.eks. noget man tager på udflugt til Forsøgslandbruget i Foulum for at lære! Og biologi foregår i marken, eller på overdrevet ( "hvorfor er det ikke pløjet" spurgte Bonden lakonisk, da der blev vist billeder fra biologiundervisningen...).
Og i dansk skal de studere "bondelitteratur", blev vi fortalt!
Bondelitteratur! HAHAHA
Det er mine bøger, hun snakker om! Det er Fællesspisning og Bondefanget, Landsby og Den dag...
Jeg er ikke sikker på, at drengebarnet synes, dét blir såååå voldsomt morsomt, hvis han møder sin mor som repræsentant for bondelitteraturen...
Heldigvis sagde lærerinden også Jenle og Åkjær i en bisætning, og så rullede han blot med øjnene og sukkede... Er man opvokset på Salling, har man været på Jenle med mindst een af sine skoler, og man har sunget Åkjær til morgensang hundredevis af gange.
Lidt fordel har man vel lov at have!!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.