tirsdag den 30. oktober 2012

Stempelkvist og heste

Island 2010
 
En dejlig flok heste - islandske - på Island. Vi holder pause. Farverne i sig selv er interessante. Hvad der også er interessant er, at man på Island stempler/frysemærker sine heste.
Jeg er glad for, at jeg ikke er Stempelkvist. Det må være et træls arbejde. Men man må medgive, at det alt andet lige er noget nemmere at genkende sine heste, når deres nummer står på ryggen af dem, istedet for at sidde i en lillebitte chip i man-kammen, inde under manen. Faktisk er nogle af hestene klippede i ørerne, fuldstændigt ligesom smågrise i Danmark blir klippede, med nummer. Hver landmand/hesteejer har sit eget klip, og kan genkende sine egne, selvom der måske er hundrede heste i den flok, der, inden vinteren sætter ind, drives ned fra sommeropholdet i fjeldene.
Hestene hér bor alle sammen i området omkring Husavík. Vores vært, Bjarni Víl, ejede ikke hele flokken, men låner/lejer af sine naboer, for at have heste nok til turist-turene sommeren igennem.
Jeg vil gerne være gæst hos Bjarni Víl igen. Det var fantastiske heste, en fantastisk tur, 170 km på fem dage - uforlignelig smuk natur. Island skal ses fra hesteryg.
 

Ingen kommentarer: