onsdag den 11. juni 2014

Viske-vaske-sjaske-herregårds-kone-maske

I dagene mens solen skinner ufortrødent udenfor... har jeg så valgt at være med i den seriøse afdeling. Jeg har igen i år ladet mig overtale til at medvirke i Herregårdenes Dag - jeg kan faktisk ikke huske hvornår vi var med første gang, men det er tilbage i 2003 eller 2004. Jeg oplever hver eneste gang en stor interesse for at høre historien og se stedet, som vi har fået i "arv".
Kjeldgård er ikke nogen stor og prangende herregård, ikke desto mindre nævnes den første gang i  1524, hvor den tilhører rigsråd Hr. Ove Vincentsen Lunge Dyre til Tirsbæk. Der er en masse historier tilknyttet Kjeldgård, og dem hiver jeg frem fra bøgerne og fortæller, mens jeg viser lokaliteterne frem. Det er en del af imagebanken, påstår Bondemanden, at vi deler vores glæde for stedet med andre - det har han helt ret i!!
Der er bare den hage ved det, at vi er nødt til at have ryddet og vasket og pudset inden...
Puuuha! Jeg er nu så langt, at jeg har pudset alle vinduer mod nord og delvist mod syd, og mangler kun køkkenet mod vest... Og sjovt nok, så forsvinder alle andre i andre ærinder, når jeg begynder at bede om hjælp... Heldigvis klarer jeg mig. Jeg skal bare i gang i ordentlig tid. Og hvis nogen af gæsterne synes, der er lidt støvet eller trænger til en klud hist og her - så plejer jeg at sige, at der udleveres pudsegrej i bryggerset på forespørgsel, så kan man bare gå i gang...
De fleste er nu ligeglade, men jeg har da oplevet en enkelt finger blive kørt hen over et knapt så rent chatol... mage til frækhed!! Tsk tsk  ;)
Nå, men på søndag går det løs med rundvisninger klokken 10, 13 og 15.
Det koster 50, - kr pr herregård, og man betaler på stedet.
Der er i år 12 åbne herregårde i Limfjordslandet: i Salling og på Himmerland.
Du kan læse mere om Herregårdenes dag ved at klikke her, og mens du læser, så pudser jeg lidt flere vinduer!

4 kommentarer:

Kenn sagde ...

Jeg ønsker jer godt vejr og mange interesserede gæster søndag. Men du må hellere få forventningsafstemt (egne) tidspunkter med folderen :-)

conny sagde ...

Jeg bliver så glad, når jeg hører om arrangementer som jeres. Det er skønt, I vil dele jeres historie og glæde med os andre. Desværre ligger Limfjordslandet lige langt nok væk fra mit Nordsjælland. Men et andet år kunne det jo være, ferien faldt forbi.
Rigtig god fornøjelse.

FUUR. sagde ...

Det var en flot dag.
Vejret viste sig fra sin pæne side.
Rundvisningen i både hus og have, var perfekt.
I kunne lektien.
Det var en fornøjelse, at være hos jer.
Tak for i dag, det var pengene værd.

mjø ;o) sagde ...

Fuur - tak tak - fornøjelsen var helt på vores side - med 147 betalende gæster og et deraf følgende pænt stort beløb til Turistforeningen, så må vi håbe, de arrangerer en ny Herregårdenes Dag om to år! Jeg kommer godt nok til at savne en deadline på vinduespolering og overordnet rengøring, hvis ikke det arrangeres igen... ;) Og tak for roser - dejligt at gæsterne var tilfredse! Og Kenn, vi tog seks rundvisninger i stedet for tre...