onsdag den 21. oktober 2015

Batmobil og dieselkaos

Foredragssæsonen kører i højeste gear og jeg har travlt med at koordinere min tid og mine køreture.
I aftes var jeg i Føvling. I aften skal jeg til Grindsted. Og i morgen er det Skærbæk.
Man er godt og vel brugt, efter sådan en omgang, en aften med to timers foredrag, kaffe og snak og køretur, men det gør ikke noget.
Hver gang jeg er ude, kommer der fremmede og fortæller, at de med stor glæde og fornøjelse har læst mine klummer i Landsbladet/Landbrugsavisen gennem mange år, og nu vil de så lige "se giraffen". Og HØRE, plejer jeg så at tilføje. For det får de nemlig - de får giraffen at HØRE!
Det levende ord. Fortællingerne. De sjove episoder. De tankevækkende. Og dem der gør, at jeg stadig er her. Og hvorfor det til stadighed er en udfordring...
OG - nu kan jeg så fortælle historien om, hvorfor jeg ikke er en fuldblodsbondekone, men kun "tilført" og stadig lidt naiv... selv efter 29 år på posten.
I går dummede jeg mig big time!

Det er sådan, at vi kører diesel. I to biler. Diesel. Hvor svært er dét? Overhovedet ikke svært!!
Og dog. Det lykkedes mig at hælde 40 liter oktan 95 blyfri på min lille dame-audi i går eftermiddags. Og da jeg nåede 12 km længere frem på min vej mod foredragsstedet, begyndte den at opføre sig forrædderrisk, hoppede lidt og pruttede sært...
Jeg vurderede, at der var noget galt. Noget var helt galt med mors "batmobil", og jeg fik svinget ind hos velmenende forældre, ringet til både bondemand for råd og mekanikerværksted for hjælp ...

Gæt, om Bondemanden var sur? Gæt, om mekanikeren grinede? Gæt, om jeg ærgrede mig?
Jeg lånte min fars vogn! Jeg nåede Føvling i god ro og orden, til aftalt tid.
Mekanikeren hentede senere batmobilen, tømte den for benzin, rensede ud og VUPTI, var den kørende på diesel igen! Jeg kyssede begge Brødrene Futterup, da jeg hentede min lille bil i formiddag. Sikke en service. Afhentning af bil, tømning af tank, rensning og filterskift, PLUS besked sendt til min telefon, at alt var godt og at bilen var kørende "uden stor skade" sket, inden jeg nåede til Føvling.
Det er sgisme godt klaret.
Bondemanden skuler endnu. Jeg tror aldrig, jeg nogensinde laver samme fejl igen....

PS Audien hedder Batmobilen, fordi den, hvis den får buler, retter sig selv ud igen, sådan vupti, over night ... det har vi nemlig også prøvet... fantastisk vogn... diesel vogn.... (ka-du-sige-diesel?)

2 kommentarer:

Bente Tang Jensen sagde ...

Jeg læser også med stor begejstring Landbrugsavisen med dine indlæg. Har haft fornøjelsen af at høre et par foredrag også - en stor fornøjelse.
En kommentar til dieselkaos - min mand tankede benzin på vores diesel bil - jeg godter mig lidt i det stille :-)

mjø ;o) sagde ...

hæhæ - tak for roser og oplysningen om bondens fejl-tanke... den smiler jeg over resten af dagen ....