mandag den 19. oktober 2015

Endnu mere om De Tavse

Det er dejligt at starte sin hverdagsmorgen op med at læse følgende skudsmål på sit forlags Facebookside:

"Velskrevet. Fascinerende personskildringer. Omfattende research.
Det er blot et udpluk af de rosende ord, som Lolland-Falsters Folketidende skriver om Marianne Jørgensens roman DE TAVSE VIDNER.
"Vi er på herregården, der ejes af en af rigets mægtigste mænd, Ove Vincentsen Lynge Dyre, og bestyres af en fru Anne Friis, der er flyttet ind med kok og datter, og vi er hos fæstebønderne og hos romanens egentlige hovedpersoner, hjorddrengen Rasmus, hans søster Maren, der voldtages, og stammeren Asger, der tager sig af den voldtagne og er med, da gårdens stude reddes og drives ned gennem Jylland.
Alle disse synsvinkler binder Marianne Jørgensen sammen til et bredt kludetæppe af en roman, der ikke alene er velskrevet, men også rummer indsigt både i menneskelivet og den romanaktuelle politiske situation samt i de barske vilkår for høj og lav i en svær tid.
Der er sus i de fortællemæssige skørter, og læseren oplever en næsten feberhed og smittende fortælleglæde.
Og så har forfatteren gjort sit hjemmearbejde med hensyn til en omfattende research.
Marianne Jørgensen når helt ned i detaljerne i skildringen af det daglige arbejde ude og inde, og personskildringerne er så fascinerende, at romanen umiddelbart kalder på en fortsættelse."

Jamen, så bliver en mandag da ikke meget bedre, vel?
Jeg kan slet ikke holde ud at juble sådan indvendigt uden at få det formidlet, så derfor kommer der også lige et skudsmål fra Litteratursiden.dk hvis du klikker her...
Jeg er glad. Mega-glad!
Især elsker jeg, at jeg har gjort mit "hjemmearbejde" - det er sgu da fedt at få at vide, at man har gjort sig umage, når man nu rent faktisk gjorde sig den ulejlighed!!! Hæ!
 

Ingen kommentarer: