onsdag den 31. oktober 2007

Halloween - trick or treat?


Sådan ser der ud i haverne i Cupertino. Bedst som man har begravet folk, kravler de op af jorden igen... Det er ikke en skik der hører hjemme hos os, ikke desto mindre er vi inviteret til 8.a. og 8.b. -arrangement med gys og gru på plakaten - og de nøjes nok ikke med at skære ansigter i orange græskar!

3 kommentarer:

valby sagde ...

Hvor er det fedt det billede. Det skal på forsiden af din næste bog: Landsby 2.

Amerikanerne kan noget med gys og gru til Halloween, men jeg ved ikke rigtigt hvad jeg synes om, at vi adopterer det herhjemme. Vi overlever da nok, men den dag danskere begynder at fejre Thanksgiving, emigrerer jeg til Lofoten. I swear!

mjø ;o) sagde ...

"Dødens detektiver" - alias Landsby 2

Kenn sagde ...

Halloween er givet vis en vigtig del af moderne amerikansk kultur - dér. Men jeg kan bestemt tilslutte mig en vis skepsis over den måde, som vi lader os overfalde af den amerikanske form i vores kultur. Det er måske klart, at købmænd af alle slags ikke undlader at gribe denne chance for - ikke mindst via indflydelse fra amerikanske tv-serier - at udnytte den øgede materialisering af højtiden.

Og nej - ikke for at blive hverken hellig eller anti-amerikansk. Bestemt ikke. Blot for at minde om, at Halloween jo ikke i sig selv er en amerikansk opfindelse, men en historisk og religiøs tradition, som de godt nok er blevet voldsomt gode til at markedsføre.

Og ikke for at være utaknemmelig, men... hvis det lykkes at prakke os Thanksgiving på, flygter jeg også (men nok til nogle varmere øer)!