torsdag den 22. september 2011

Flensborg

I Flensborg læser de mange bøger. Jeg ved det, for jeg har engang holdt et foredrag på biblioteket dernede. Anmelderen på Flensborg Avis har læst Fællesspisning. Han hedder Henrik og han har givet mig fire ud af fem mulige bøger...

"Vi befinder os langt fra storbylivets hektiske og smarte verden i Marianne Jørgensens seksten noveller i samlingen »Fællesspisning«, men måske netop derfor så meget tættere på de mest fundamentale ting i tilværelsen."
... og lidt længere nede i anmeldelsen:
"Det er ikke mindst den indbyggede optimisme og den mundrette fortællestemme, der gør »Fællesspisning« til et dejligt bekendtskab."

Jeg er dybt taknemmelig. Tak for det - Henrik Tjalve, Flensborg Avis!

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Marianne.
I 1998 drillede vejret osse....jeg ved det, for jeg har fundet en klumme som du skrev den 4 september 1998 i landsbladet. Jeg har nok "sakset" den fordi jeg kunne se vores familie i det du skrev dengang.
Og det meste passer også i dag, dog er det næste generation der kører med på traktor og mejetærsker. Vejret tjekkes endnu flere gange om dagen...via nettet eller iphone. Maden serveres stadig til det arbejdende folk...her i huset serveres den i marken, og dem der ikke hjælper i marken de kommer helt bestemt og skal spise med (for det er jo smadder hyggeligt at sidde ude i marken og spise...)
Jeg har ikke ondt af mig selv i høst....men .....jeg synes det er hårdt, og især når vejret og maskineriet driller, som det har gjort i år.
Men idag skinner solen, jeg er sikker på det bliver en rigtig go´ dag når disen er blevet brændt af. Det bliver så´ vejr idag. Dejligt.
Sedlen med tilmelding til høstfest ligger midt på køkken bordet...jo jo, det går den rigtige vej.
Jeg vil ønske dig en rigtig go´ dag...Og jeg glæder mig til at se og læse din nye bog.
Mange hilsner fra Joan M.

P.s: jeg kan da se på din hjemmeside at du er blevet ret ferm til at betjene computeren....I "klummen" var du på vej på et Excell kursus.......

mjø ;o) sagde ...

Kære Joan M.
Tusind tak for din kommentar på bloggen - 1998... det var dengang jeg havde små børn og gik i skole! Heldigvis fik jeg da hold i det! Og nu har jeg store børn, selvhjulpne og energiske, og skal kun bekymre mig om bondemandens huld. Plus alle de andre. Som du så rigtigt skriver. Vores høstfest er først i november, heldigvis, så er der en chance for at vi blir færdige med det hele og får ryddet op og fejet maskinhuset tillige. Og dagen bliver nydt i fulde drag - solen skinner - det er skønt at bo på landet!! kh Marianne

Kenn sagde ...

Link til anmeldelsen i Flensborg Avis.