torsdag den 24. september 2015

Lektørudtalelsen

Der er en særlig forløsning og afspænding forbundet med at få en lektørudtalelse.
Man er, som forfatter, voldsomt spændt på, hvad de professionelle siger til ens værk. Og lektørudtalelsen er professionel. Det er en bibliotekar, som læser og skriver en kort, beskrivende "materialevurdering". I uge 39 er der udsendt 111 materialevurderinger på danske biblioteker.
De Tavse Vidner er en af dem.
Lektørudtalelsen danner grundlag for indkøb af bøger til de enkelte biblioteker. Og derfor er det af største vigtighed, at ens lektørudtalelse er god... Det er den. Og jeg er glad. Hvis bibliotekerne køber bogen, er forlaget sikret et vist salg. Jeg ved ikke, hvor mange bøger bibliotekerne køber af en enkelt titel, sådan sammenlagt, men det er langt over hundrede. Så er de da solgt! Som vi siger, her i huset...
Jeg drømmer om at sælge rigtig mange bøger.. Som i rigtigt mange! Over de 1500 som er standard i  første oplag på mit forlag. Jeg drømmer om at sælge ... måske ligefrem... 5000 bøger! Eller endnu flere... Det kunne være vildt!
Og jeg er godt klar over, at jeg skal i gang med at skrive nogle flere bøger, og gode bøger, hvis jeg nogensinde skal blive rig af det her...
Heldigvis er det ikke derfor, jeg skriver. Jeg skriver, fordi det er sjovt, og fordi jeg elsker processen.
Det har lektøren heldigvis fanget: "Romanen bærer præg af omfattende research og fortælleglæde"! Ja, tak! Det er sådan, det er!

Ingen kommentarer: