onsdag den 30. januar 2008

Det går hurtigt


når posten lægger dagens breve, aviser, pakker ind i mit ureglementerede brevindkast. Jeg skal afskaffe en postkasse. Ellers kan Post Danmark ikke fortsætte leveringen af mine breve, aviser og pakker. Det er meget mærkeligt, synes jeg.

Et eller andet sted på Post.dk står der ellers, at posten er forpligtiget til at aflevere folks post, ifølge en meget gammel lov fra 1624. I en meget lang periode i historien var postbudene og posthusene ellers samfundets nyhedsformidlere, for som der står på Post.dk:


"En af postvæsenets vigtigste funktioner var nyhedsformidlingen, og den var ikke begrænset til transporten af aviserne. På posthusene mødtes lokalbefolkningen med de rejsende og udvekslede nyheder. De nyankomne aviser blev læst og diskussionerne bølgede."


Det er underligt, som ting kan ændre sig radikalt, fordi man skal tjene penge til aktionærerne...

4 kommentarer:

d sagde ...

Kan det være en freudiansk fortalelse, at du skriver at du skal have 'afskaffet en postkasse' - ren ønsketænkning, eller?

De har sat sådan en tæller på postbudene for at se, hvor længe de kan have dem inden de siger op pga af stress. Sådan er det nu til dags.

mjø ;o) sagde ...

Det er en REN Freud, den dér! Ha, ha, ha! Og jeg plejer at se dem....
Vi lader den sgu stå!

d sagde ...

Ja, lad den stå. Den er en freud-perle. Hvad hjertet er fuldt af ...

Henny sagde ...

Nå, Freud? Jeg så nu bare en slåfejl. Synes også, det er lidt trist, at posten ikke bare kan blive smidt ind i bryggerset de steder, hvor nogen er hjemme.