torsdag den 31. januar 2008

Náttgjola


udtales "Nautgjola" (tror jeg) skal chipmærkes i morgen.

De lover stormende kuling med vindstød af stormstyrke i morgen.

Kan jeg mon fange Náttgjola for første gang i hendes 8 mdr´s levetid i morgen?

I stormende kuling?
På billedet er hun 2 mdr. & vil (heller) ikke fanges...

5 kommentarer:

d sagde ...

Náttgjola. Det er smukt og jeg er sikker på, at det ikke betyder natkjole. HVad betyder det.

I baggrunden kan jeg se fjorden. Den savner jeg tit. Vær glad for den. Om lidt tager jeg til Fanø, det er heller ikke skidt (der er i øvrigt en del Nattgjorlar på fanø).

mjø ;o) sagde ...

Náttgjola betyder nattebrise. Hun er født en meget tidlig morgen i en meget stille luftning, der mindede om en nattebrise. Hun er sortbrun og meget smuk. Men jeg kan ikke komme til hende.
Fjorden er det første jeg kigger på, når jeg vågner om morgenen. Fjorden er uundværlig.
Havet ved Fanø er nu også godt. Fjorden dog lidt mildere i storm!

d sagde ...

Det er ikke havet på Fanø, det er vinden og hvor meget den kan nå at få fat henover så meget flat. Der må godt blæse mens jeg er der, men jeg kunne også godt bruge en klar dag, stille stille er der så. Jeg rejste i sin tid direkte fra Fanø til Manhattan, og syntes forskellen i støjniveaue mellem to øer var enorm. Vi får se, om jeg synes det samme, når jeg midt i februar vender hjem til Kbh. igen.

At vågne til synet af vand, suk.

mjø ;o) sagde ...

Jeg tror, jeg tager et fotoapperat med i morgen, når jeg skal hente mine heste hjem - de går helst ved fjorden nemlig - så kan du få stormen at se på bloggen her, om et par dage....

d sagde ...

Ja, tag nogle billeder af fjorden. Selvom billeder nu sjældent kan konkurrere med virkeligheden; at kunne mærke det hele med sine egne sanser. Være tæt på. Det savner jeg.